Geruba Chocolade in de media

Geruba Chocolade wint Sprinc MVO Award: ‘Maatschappelijk ondernemerschap pur sang’

Chocoladeatelier Geruba Chocolade in Schinnen heeft maandagavond de Sprinc MVO Award gewonnen. Het bedrijf was zowel bij de jury als het publiek favoriet.

De Sprinc MVO Award is een initiatief van het MVO-werkgeversplatform in de regio Parkstad. De prijs is bedoeld voor maatschappelijk betrokken ondernemers in de regio. Volgens de jury is bij Geruba Chocolade sprake van „maatschappelijk verantwoord ondernemerschap pur sang, vanaf de inkoop van grondstoffen, via duurzame productiemethodes tot een zeer inclusief personeelsbeleid”.

Kansen voor iedereen

De jury noemt Geruba een voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde werkgever. „Er zijn kansen voor iedereen die wil werken, ongeacht opleiding, herkomst, leeftijd of arbeidsbeperkingen. Daarnaast staan ze bij calamiteiten klaar voor anderen. Zo bood het bedrijf na de watersnood en tijdens de coronalockdowns tijdelijke arbeidsplekken aan noodlijdende ondernemers aan.”

Pluim voor het personeel

Michel Willems, samen met oprichter Gerben Ubags directeur van het chocoladeatelier, toonde zich verrast en vereerd met de winst. „Dit is echt een pluim voor ons hele personeel, want zonder de medewerkers krijgen wij het niet gerund.” Medewerker Gerrie Reijerman was door het dolle heen: „Ik vind het geweldig dat we gewonnen hebben. Ik denk dat als we morgen met deze prijs op het werk komen, er heel wat mensen uit hun dak gaan. We doen het echt met z’n allen.”

Geruba liet de andere twee finalisten Asterisque en MeanderGroep Zuid-Limburg achter zich. Het was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. De eerste Sprinc MVO Award ging naar Allekabels.